Güneş Kremi Neden Silgi Gibi Topaklanıp Dökülür? Nasıl Engellenir? 🌞

Çoğu zaman güneş koruyucuların yada kat kat uygulanan cilt bakım ürünlerinde uygulama sırasında yada bir süre sonra topaklanma, silgi gibi pütürlenme olabiliyor. Öyle ki aslında cildimizin en büyük ihtiyacı olan UV korumasından bizi soğutup, gün içerisinde tazelemeyi de zorlaştırıyor.✨

Bu içerik türlerinden, uygulanan miktardan, diğer kullanılan ürünlerden yada cildin o anki durumundan kaynaklanıyor olabiliyor.

  ━ Güneş Kreminin Pütürlenmesi ve Silgilenmesi Nasıl Engellenir? ━ 

  1- Farklı fazlarda ürünleri doğru katman sırasına göre uygulamak:  

Yağ ve su bazlı ürünler birbirine karışmaz ve birbirini tutmazlar. Eğer su bazlı bir nemlendirici üzerine yağ bazlı bir güneş koruyucu (yada tam tersini) uygularsanız birbirini tutmaz ve topaklanırlar. Silgi gibi pütürlenip dökülürler. Mümkünse yağ bazlı ve su bazlı ürünleri birbirinden ayırın ve rutini doğru katman sırasına göre ayarlayın.

 

2- Düzenli eksfoliasyon:   

Topaklanma direkt olarak ölü derilerden kaynaklanmıyor. Ancak düzenli eksfoliasyon yapmak rutinin diğer adımlarını korumak ve etkili hale getirmek için önemli . Uyguladığımız ürünler cildin alt katmanlarına emilmeyip ölü cilt hücrelerinin üzerinde kalırlarsa, bir biri üzerine eklenen katmanlar emilmez ve gün içerisinde pütürlenip dökülebilirler.

  3- Silikonlardan kaçının:  

Silikonlar yüzeyi kaplayarak nemin ciltten uçmasını engeller. Bununla birlikte sonrasında uygulanan ürünlerin emilmesini zorlaştırır.

Bu yüzden silikonlar yapısı gereği cildimizde topaklanmaya sebebiyet verebilir. Kullandığınız ürünlerde silikon varsa miktarının düşük olmasına, içerik listesinde ilk 5 sırada olmamasına özen gösterebilirsiniz.

Silikonlar nemi ciltte tutmakta etkilidir. Akşam rutininizin son aşamasında kullanmak daha uygun olabilir.

(içerik listesinde silikonları şu isimlerle görebilirsiniz: cyclohexasiloxane, dimethicone, cetearyl methicone, cyclomethicone, cyclopentasiloxane )

  4- Daha az ürün kullanın:  

Cildinizin alabileceğinden daha fazla ürün kullanmak, kat kat uygulama yapmak topaklanmaya neden olabilir. Ayrıca kışın cildiniz kat kat uygulamayı tolere edebilse de mevsimsel olarak değişebilir ve aynı ürün miktarı fazla gelebilir. Güneş koruyucunuzun verdiği nem size yeterli gelirse, öncesinde nemlendirici krem uygulamadan direkt güneş kremi uygulamayı deneyebilirsiniz.

  5- Ürünleri uygularken cildinize çok fazla müdahale etmeyin: 

Ürünleri cildi ovalayarak uygulamak yüzey kalıntılarının topaklanmasına ve sürüklenmesine neden olur. Olabildiğince hafif okşar gibi ve tampon hareketlerle uygulama yapın.

Yorum yapın

Yorum Formu Notu.